юли 3, 2022

Реза4ка.ком

Новинарската резачка

Кога спира да вали?

1 min read

Това е последният уикенд, в който любителите на зимните спортове могат да се възползват от снега 

Днес ще бъде облачно и на много места ще превалява дъжд. По-съществени валежи ще има в
Западна България, а вечерта ще завали и на Североизток. Вятърът ще е от изток и ще се усеща повече в Източна България. Mаксималните температури ще са от 9 до 14 градуса. Най-студено ще е в София и в Монтана – около 9 градуса, а най-топло както обикновено в Сандански.

Над планините ще е облачно, по-високите части и с намалена видимост. Ще вали и дъжд и сняг, а по върховете ще е доста ветровито. Максималната температура на 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 1°.

„Ще вали често през следващите дни, но валежите няма да са постоянни. През втората половина на следващата седмица ще се разредят като часове на валежи. Ще имаме и повече слънце. По-силно ще вали в понеделник в цялата страна, когато очакванията са да паднат 20-30 литра на кв.м. ”, заяви климатологът Симеон Матев в ефира на „Събуди се”.

Причина за лошото време е циклон, който се е зародил над Либия и Тунис, а в момента се е насочил към Балканите. Интересното е, че той бързо ще отиде на север и ще донесе дъжд в района, като Украйна. За България важното е, че той ще отмина бързо.

Снежната покривка все още е голяма и този уикенд е последният, в който любителите на зимните спортове могат да се възползват от снега в зимните ни курорти. Отворени са пистите на Витоша, Боровец и Мальовица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.