юли 3, 2022

Реза4ка.ком

Новинарската резачка

Почина музикантът от „Депеш мод“ Анди Флетчър

1 min read


Почина музикантът от Депеш мод Анди Флетчър
На 60 години почина музикантът и кийбордист на „Депеш мод“ Анди Флетчър, за което съобщиха колегите му в социалните профили на групата. Той е един от основателите и мениджър на световноизвестната британска банда. Роден е на 8 юли 1961г. в Нотингам. Свирил е в 14 албума на групата и е участвал в турнетата им по света. Последното им шоу беше през 2018 г.

„Шокирани сме и сме изпълнени с огромна тъга от преждевременната кончина на нашия скъп приятел, член на семейството Анди „Флетч“ Флечър. Флеч имаше златно сърце и беше винаги до приятелите си, когато имат нужда да споделят нещо, да се посмеят добре или да пийнат студена бира. Сърцата ни са със семейството му и ви молим да запазите спомена за него в мислите си и да уважите скръбта на близките му в този момент“, пишат музикантите от групата.

„Депеш Мод“ е основана в град Базилдън през 1980 г. Името й идва от френското модно списание Dépêche mode. Нейният стил отначало е ню уейв с елементи на ню романтик, а през 90-те години музикалните критици ги определят като алтернативна рок група.

След присъединяването на Мартин Гор към групата китарите са заместени със синтезатори. Големият успех на групата идва, след като спира с концертите и издаването на плочи. В началото на 1988 година интересът към нея нараства и в американските класации, радио- и телевизионни програми слушателите са засипани с песните на „Депеш Мод“. Отново са поканени в САЩ и изнасят грандиозен концерт. Той е заснет и издаден на видеокасета, която заема първо място в класацията на „Билборд“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.