ноември 29, 2022

Реза4ка.ком

Новинарската резачка

Социолози заговориха за бърз сценарий и игра между президента и Трифонов

1 min read

След  днешните скандали в „Изправи се! Мутри вън!“ може би възелът се затяга. Много трудно ще е да се състави правителство, ако ставаме свидетели на такива недоразумения като днес. Това каза в предаването „Още от деня“ по БНТ политологът Георги Киряков.

В парламента има мнозинство на хората, които не искат ГЕРБ да управлява. Проблемът е , че този вот е прекалено фрагментиран. Първият тест ще е изборът за председател на Народното събрание. Това ще е лакмусът за това могат ли да се разберат партиите, заяви той.

Трябва да има диалог в политиката. Борисов няма да бъде премиер, но все още може да е полезен за страната. Не считам, че ще състави правителство именно заради отсъствието на диалог по националните приоритети, посочи социологът Кънчо Стойчев.

От изборите не пролича какво точно иска българският народ, но се разбра какво не иска – не иска да се продължава по този начин,
https://blitzbg.adocean.pl/files/x/kji/jdnhoom/zfqrmmmrfx/index.html
В такъв момент фигурата на президента е много важна. Към днешна дата като че ли е ясно, че колаборация между Борисов и Трифонов може да има, но предстои да видим дали ще има игра между президента и Трифонов, което е възможно. В момента президентът има инициативата, той контролира темпа на събитията. Моето очакване е че вървим към бърз сценарий, няма да се състави правителство и ще има нови избори, коментира Стойчев.

В българското общество няма единство в каква посока да се движим, отбеляза политологът Антоний Гълъбов.

Българските граждани изразиха мнението си и се получи този фрагментиран парламент. Но това е представително.

Ако отидем след три месеци на избори, отново ще ма същият резултат. Най-вероятно вървим към плаващи мнозинства, но това е отражение на мнението на българските граждани.

Смятам, че ще има правителство, въпросът е с чии мандат и с чия отговорност, въпросът е кой ще поеме отговорност да състави правителство.

Според мен влизаме в политическа криза, заяви Гълъбов, пише Блиц

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.