октомври 4, 2022

Реза4ка.ком

Новинарската резачка

За първи път от много време … Рачков се снима във филм

1 min read

Димитър Рачков е сред родните актьори, които рядко се съгласяват да участват във филми. Той е заложил на своята тв кариера като водещ и все по-осезаемо се отдалечава от истинската си професия.

Все пак склонил да вземе участие участие в новия български филм „Голата истина за група „Жигули“. Именно той най-трудно се съгласил за ролята си и му се наложило да направи нещо, което изуми близки и познати.

„Когато започнахме да снимаме, аз бях единственият, който никога не беше свирил. Ако има едно нещо, с което се гордея, то е, че се научих да свиря тези четири парчета!“, разкри Димитър Рачков, когото зрителите ще видят в ролята на Киша и неговите нови умения над клавишите.

За да бъде проследен 30-годишен музикален период, сценаристите – Ваня Николова и Нели Тодорова правят сериозно проучване сред ъндърграунд рока от периода. „Част от нещата, които гледате се случват във всяка група. Срещнахме се със създателите на ЕРА и Апокалипсис, които ни разказаха за времената, в които са работили, инструментите и развитието им като музиканти. Беше важно да бъдем достоверни в създаването на историята във всяко едно отношение“, разказа Ваня Николова. В разговора се включиха и професионалистите, създали запомнящите се парчета от саундтрака – Петър Дундаков и Жоро Георгиев /група „Остава“/, които обединяват опит в изграждането на дискография на група „Жигули“.

Новият български филм тръгва по кината от 16 април, а забавлението с Михаил Билалов, Филип Аврамов, Лили Маравиля, Герасим Георгиев – Геро, Ирини Жамбонас и Август Попов е гарантирано.

„Тайно се надявах, че ще имаме възможност да предложим едно заглавие, от което кината и публиката се нуждаят толкова много. Станахме заложници на чуждестранни заглавия, но въпреки ситуацията в света и в частност за българското кино, решихме да влезем в салоните от 16 април. Някои буквално ще отворят врати с нашия филм“, сподели Виктор Божинов, пишат от блиц.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.